Francouzský institut nabízí možnost online návštěvy kulturních akcí i vzdělávací aktivity

Drazí přátelé a partneři Francouzského institutu v Praze,

moc na vás myslíme a chybíte nám.

V tomto nelehkém období prožíváme kulturu jinak, ale stále se stejnou chutí sdílet jak vážné věci, okamžiky odlehčené zábavy, tak hlavně příjemné zážitky. Zde najdete vše, co vám můžeme nabídnout online. 

S radostí vám představujeme nové zajímavé iniciativy: přístup k filmům Kina 35 díky naší partnerské platformě Mubi, naši online knihovnu Kulturotéku – Culturethèque s přístupem a bohatou nabídkou zcela zdarma do 31. května a mnoho dalšího.

Také bychom rádi připomněli, že kurzy francouzštiny jsou nyní vyučovány našimi učiteli online a na našem webu a sociálních sítích vám nabízíme nové a nové možnosti, jak si v současné situaci zpříjemnit čas.

I když vám teď pomáháme alespoň online ve vašem savoir attendre – umění vyčkávat, doufáme, že se v příštích měsících setkáme ve Francouzském institutu v Praze osobně, abychom společně oslavili příjemné události, např. 50. výročí Frankofonie, první Výběr Goncourtovy ceny pro Českou republiku nebo další ročník Festivalu francouzského filmu. A pak se nadšeně budeme připravovat na Svět knihy, který se příští rok zaměří na francouzské spisovatele.

Dávejte na sebe pozor. Moc se těšíme, až se opět potkáme.

Se srdečnými pozdravy,

tým Francouzského institutu v Praze