Česká asociace MBA škol má nové vedení. Předsedkyní byla zvolena prof. Hana Machková

Na plenárním zasedání CAMBAS (České asociace MBA škol) proběhla dne 23. května 2019 volba nového předsednictva na pětileté funkční období. Předsedkyní byla zvolena rektorka VŠE prof. Hana Machková, místopředsedou se stal doc. Pavel Mertlík, rektor Škoda Auto VŠ. Členy předsednictva budou dále prof. Martin Macháček (VŠB) a prof. Petr Záruba (PIBS). Prof. Machková ve funkci nahradila dlouholetého předsedu prof. Ing. Milana Malého, CSc. z Fakulty podnikohospodářské.

CAMBAS působí v České republice od roku 1998. Hlavním posláním CAMBAS je zajišťovat, udržovat a dále rozvíjet vysokou úroveň studia MBA v České republice. CAMBAS je členem mezinárodní asociace EQUAL, která sdružuje akreditační agentury působící v oblasti manažerských studijních programů.

Členy CAMBAS jsou veřejné vysoké školy i soukromé vzdělávací instituce, které nabízejí akreditované programy MBA a/nebo DBA. Od roku 2016 otevřel CAMBAS možnost členství i neakreditovaným subjektům, a to nejen vzdělávacím institucím, ale například i zaměstnavatelům absolventů nebo profesním svazům. CAMBAS je dnes nejen akreditační institucí pro programy MBA, ale také odbornou diskuzní platformou, jejímž cílem je přispět ke zvýšení kvality programů celoživotního vzdělávání a kultivaci prostředí na trhu MBA v České republice.

  • Autor: Martin Machek
  • Vytvořeno:
  • Poslední aktualizace: