V pátek 22. 3. se na VŠE konal „Den pro frankofonní studenty“

Na celém světě probíhá každoročně „Týden francouzského jazyka“. Ke společném odkazu francouzského jazyka se hlásí šedesát osm členských, přidružených nebo pozorovatelských států a vlád Mezinárodní organizace Frankofonie (Organisation internationale de la Francophonie, OIF), včetně České republiky. Na VŠE hraje francouzština významnou úlohu, a proto jsme se rozhodli nabídnout francouzsky hovořícím studentům možnost navštívit v rámci „Dne pro frankofonní studenty“ dvě zajímavé akce.

1.Diskuzní fórum „Espace économique francophone et la République Tchèque“. 

Diskuzní fórum se koná od 11,00 do 12,30 ve Vencovského aule.

Vystupující: Ekonomický rada velvyslanectví Francie v ČR Philippe BRUNEL; ředitelka Business France Claire CAMDESSUS; 1.tajemník velvyslanectví Maroka v ČR Abdeslam EL MALEH; 1.tajemník velvyslanectví Švýcarska v ČRRolf OTT; zástupci společnosti Accenture Anna JAKOUBKOVÁ a Sébastien COLMAGRO; rektorka VŠE Hana MACHKOVÁ.

2. Neformální setkání manažerů francouzských firem se studenty

Setkání u sklenky vína a francouzských specialit s manažery významných francouzských firem, které působí v ČR ve Vencovského klubu od 12,30 do 14,30. Studenti mohou neformálně pohovořit se zástupci společností:

L’OREAL, Komerční banka, Sanofi, Pernod-Ricard, Air Liquide, Engie, Legrand, Axa, Unibail-Rodamco-Westfield, Saint-Gobain, Hello Bank, Atalian, Makro, Tido, Altam Real Estate.

Manažeři jsou členy CNCCEF (Comite National des Conseillers du Commerce Exterieur de la France).