V hodnocení FT European Business School Ranking 2018 se umístilo 23 francouzských vysokých škol. VŠE obsadila vynikající 60. místo

Financial Times každoročně vydávají žebříček nejlepších evropských univerzit zaměřených na byznys, European Business Schools Ranking. VŠE se letos umístila na výborném 60. místě a dosáhla tak zatím nejlepšího výsledku v tomto prestižním hodnocení. Loni zaujala 86. místo a v hodnocení za rok 2016 byla ještě o dvě příčky níže.

VŠE není typickou univerzitou, je monotematicky zaměřená, a proto usiluje o zařazení do žebříčků, které hodnotí srovnatelné školy, tzn. business schools. V době, kdy vysokoškolské vzdělání nabízejí tisíce vysokých škol, jsou žebříčky důležité pro orientaci zájemců o studium. Proto máme z hodnocení Financial Times radost. Stejně jako například z hodnocení Eduniversal 2018, kdy VŠE získala v regionu východní Evropy první místo,“ vysvětluje rektorka VŠE a ředitelka IFTG prof. Hana Machková.

Žádná jiná česká byznys škola v žebříčku vydaném Financial Times nefiguruje. První příčku stejně jako loni získala London Business School, druhou HEC Paris, třetí Insead a čtvrtou nejlepší univerzitou v Evropě je University of St. Gallen.

Financial Times: European Business School Rankings 2018

  • Autor: Martin Machek
  • Vytvořeno:
  • Poslední aktualizace: